• Olej jojoba BIO

Symbol: 59040330
41.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 11
Poczta Polska priorytet 11
Paczkomat 12
Kurier DPD 15
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 792043104

Zostaw telefon

Tłoczony na zimno i nierafinowany olej jojoba to surowiec kosmetyczny i zarazem kosmetyk polecany dla wszystkich rodzajów skóry. Jego lekka, niezapychająca porów formuła jest odpowiednia zarówno do cery suchej, jak i tłustej. Olej pozostawia cerę gładką i nawilżoną, a także korzystnie wpływa na skórę z zaburzeniami wydzielania sebum.

Przy skórze suchej olej zastępuje sebum - nawilża, wygładza, odżywia, dzięki czemu niweluje nieprzyjemnie uczucie ściągnięcia cery. Odbudowuje naturalną barierę ochronną skóry. Przy skórze tłustej i mieszanej skutecznie reguluje wydzielanie sebum i ogranicza przetłuszczanie się cery.

Olej jojoba może być stosowany na szorstą i łuszczącą się skórę - wspomaga jej regenerację i doprowadza ją do porządanego, zdrowego stanu. Warto go używać także do olejowania włosów, by dodać im blasku, elastyczności i miękkości. Jest także polecany do stosowania w czasie ciąży na obszary narażone na powstanie rozstępów. Głęboko nawilża skórę, zwiększa jej elastyczność, dzięki czemu zapobiega pękaniu i powstawaniu blizn.

 

Sposób użyciu:

Olej może być stosowany bez rozcieńczania lub mieszany z innymi olejami lub żelem hialuronowym. Do stosowania na skórę twarzy, ciała oraz włosy. Może być stosowany zarówno na noc, jak i na dzień (posiada niski faktor ochrony - ok. SPF 4). Należy wmasować olejek w skórę opuszkami palców i pozostawić do wchłonięcia. Odpowiedni do zabiegu olejowania włosów (wymaga zmycia szamponem).

 

Skład INCI:

Simmondsia Chinensis Seed Oil (100% olej jojoba nierafinowany, tłoczony na zimno).

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty